Dit is wat hypnotherapie voor jou kan beteken

Hypnotherapie is een psychotherapeutische benadering die gebruikmaakt van hypnose om mensen te helpen bepaalde gedragingen te veranderen of bepaalde symptomen te verlichten, zoals angst, fobieën en pijn. De therapeut begeleidt de cliënt naar een diepe staat van ontspanning en richt de aandacht van de persoon op specifieke gedachten of suggesties. Tijdens deze sessies is het de bedoeling dat het onderbewustzijn van de persoon wordt bereikt en daar een verandering in kan worden ‘aangebracht’. Het bijzondere aan hypnotherapie, is dat het voor allerlei verschillende doeleinden kan worden ingezet. Zo zien we ook vaak dat dit wordt gebruikt om te stoppen met roken en met succes.

Hoe gaat het in z’n werk?

Tijdens een hypnotherapie sessie wordt er een bepaalde vorm van hypnose gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je in een bepaalde trance komt, waardoor de behandelaar probeert bij je onderbewustzijn te komen. Dit is ook wel te vergelijken met de harde schijf van het lichaam. Deze plek is vaak voor onszelf niet te bereiken, maar tijdens hypnotherapie meestal wel. Het bijzondere aan deze vorm van behandelen, is dat je te allen tijde de volledige controle over zowel lichaam, als geest behoudt. Samen met de behandelaar zul je, aan de hand van een aantal vragen steeds meer te weten komen over je lichaam en natuurlijk ook geest. Gedurende deze behandeling word je als het ware meegenomen naar je onderbewustzijn.

Wat zijn de voordelen van hypnotherapie?

Vind jij het allemaal wat  zweverig klinken? Dan ben je natuurlijk niet de enige. Toch is het wel goed om eens serieus te kijken naar de voordelen van een sessie. Zo zijn er namelijk ook in het dagelijks leven ontzettend veel situaties, waarbij je bepaalde handigheden die je tijdens de hypnotherapie leert, kunt toepassen waardoor je volledig tot rust komt en een weloverwogen beslissing kunt nemen. Door hypnotherapie te volgen, leer jij één worden met je lichaam en geest en zul je bepaalde situaties die je in het leven tegen gaat komen, veel beter het hoofd kunnen bieden. Naast angst en stress, kan het ook helpen bij het stoppen met roken zoals eerder benoemd, maar ook bij het afvallen of andere verslavingen zoals gamen.

Wat is het verschil ten opzichte van hypnose?

Een belangrijke vraag die veel mensen zich afvragen, is wat nu eigenlijk het verschil is ten opzichte van hypnose. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen bij hypnose denken aan het imiteren van de welbekende kip. Toch is dit absoluut niet het geval. Tijdens een hypnose ben je namelijk altijd bij bewustzijn, dus een dier imiteren en er daarna niets meer van weten dat is vrijwel onmogelijk. Wat je ziet, is dat je tijdens een sessie vooral in trance bent. Je maakt dus heel bewust mee wat er gebeurt, maar laat het allemaal over je heen komen. Het is daarom dus ook helemaal niet vreemd dat je het de eerste keer misschien wat onwennig vindt.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Bertpauli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart