Wat veroorzaakt aften? – CariFree

Aften zijn niet alleen onhandig, maar kunnen ook ongelooflijk pijnlijk zijn. Ze kunnen variëren in ernst en oorzaak, maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om ze te voorkomen.

Wat is een Kanker?

Er vormt zich een kanker op het zachte weefsel in uw mond of aan de basis van uw tandvlees. Dit kan eten en praten pijnlijk en uitdagend maken. Ook wel aften genoemd, ze verschijnen als kleine laesies en genezen meestal binnen een week of twee. Het is belangrijk om te weten dat aften niet besmettelijk zijn. Als u een tinteling of een branderig gevoel in uw mond voelt, kan dat het begin zijn.

Wat veroorzaakt aften?

Van voedselgevoeligheden tot mondletsel, veel dingen kunnen kanker veroorzaken. Emotionele stress en hormonale veranderingen kunnen ook bijdragen. Vitaminetekorten van foliumzuur, ijzer of vitamine B12 zijn ook problemen die van invloed kunnen zijn. Allergische reacties en de bacterie Helicobacter pylori die maagzweren veroorzaakt, dragen ook bij.

Te vermijden voedingsmiddelen als u vatbaar bent voor kankers

Als je merkt dat je vaak geplaagd wordt door kanker, vermijd dan deze zure voedingsmiddelen.

 • Citrusvrucht
 • Tomaten
 • Aardbeien
 • Pittig voedsel
 • Koffie, het salicylzuur dat erin zit kan irritatie veroorzaken
 • Gluten, u heeft mogelijk niet-gediagnosticeerde coeliakie als gluten opflakkeringen veroorzaakt
 • Frisdrank bevat glucosestroop en fosfor die ontstekingen kunnen veroorzaken
 • Chocolade
Wanneer naar een tandarts of dokter?

U moet een behandeling zoeken als u hoge koorts, diarree, hoofdpijn of huiduitslag krijgt. Of als u te maken heeft met een uitbraak, grote zweren heeft of hevige pijn ervaart. Als kankers uw algehele gezondheid of vermogen om te functioneren beïnvloeden, zoek dan medische hulp.

Kanker thuis behandelen

Een goede mondhygiëne is belangrijk bij het bestrijden van een aften, omdat het een bacteriële infectie helpt voorkomen. Honing heeft ook antibacteriële eigenschappen die nuttig kunnen zijn. Een spoeling met warm water met zuiveringszout kan ook helpen bij genezing. Door zacht, neutraal voedsel te eten, kleine hapjes te nemen en langzaam te kauwen, wordt irritatie beperkt. Als vloeistof pijn veroorzaakt, gebruik dan een rietje. Koude dranken voelen ook rustgevend aan in de mond. Je kunt zelfs proberen een stuk ijs op je kanker te gebruiken om de pijn te verdoven. Het kan ook nuttig zijn om een ​​Q-Tip te gebruiken om ambesol, oragel of magnesiummelk en vrij verkrijgbare pijnstillers aan te brengen.

Hoe aften te voorkomen?

Een eenvoudige manier om aften veroorzaakt door mondletsel te voorkomen, is door langzaam en voorzichtig op uw voedsel te kauwen. Het vermijden van zuur voedsel zal helpen, evenals scherp voedsel zoals chips en harde broodkorsten. Omdat stress een factor kan zijn, is het belangrijk om te rusten en ontspanningstechnieken te gebruiken, zoals diep ademhalen, strekken of iets anders dat je geest kalmeert. Vergeet niet om regelmatig gezond voedsel met veel ijzer, foliumzuur en vitamine B12 te eten. Een goede mondhygiëne helpt ook bij preventie. Het gebruik van een tandenborstel met zachte haren en niet-schurende tandpasta, zoals CTx3-gel, helpt uw ​​mond gezond en vrij van aften te houden. Zo geniet je van een gezonde en pijnloze glimlach!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Bertpauli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart