Parodontitis: welke voedingsmiddelen te vermijden?

Bij het omgaan met parodontitis zijn er veel dingen die kunnen helpen bij de behandeling ervan. Dieet is er natuurlijk een van, maar wat moet u specifiek vermijden als u parodontitis heeft? Welke soorten voedsel? zou moeten jij eet? Bij parodontitis zijn voedingsmiddelen die u moet vermijden zeer zure en suikerhoudende stoffen.

Parodontitis: wat is het?

Parodontitis treedt op wanneer het weefsel dat uw tanden op hun plaats houdt geïnfecteerd raakt. Onjuist poetsen en flossen kan ervoor zorgen dat tandplak zich ophoopt en hard wordt rond de tanden. We hebben constant bacteriën in onze mond en tandplak is een plakkerige, geurloze substantie die door een goede mondhygiëne gemakkelijk kan worden verwijderd. Maar wanneer tandplak achterblijft en verhardt op de tanden, wordt het tandsteen, dat vervolgens door een professional moet worden verwijderd. Het gevolg is een infectie van het tandvlees, ook wel tandvleesontsteking of parodontitis genoemd.

Symptomen van parodontitis

Parodontitis doorloopt verschillende stadia naarmate de infectie ernstiger wordt, maar de volgende zijn enkele van de meest voorkomende symptomen die gepaard gaan met parodontitis:

Als u een van deze symptomen heeft, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk met uw tandarts praat voor begeleiding.

Parodontitis: te vermijden voedingsmiddelen

Bij het bespreken van mondgezondheid is voeding een belangrijke factor om naar te kijken. Welke voedingsmiddelen moet je vermijden bij terugtrekkend tandvlees?

Zure voedingsmiddelen zijn een van de fundamentele dingen die je het beste kunt vermijden bij tandvleesaandoeningen. Dit omvat zwarte koffie, thee, citrusvruchten en ingemaakte groenten. Deze dingen kunnen de ontsteking verergeren en uw tandvlees meer verergeren.

Suiker is een bekende boosdoener bij tandvleesaandoeningen en gaatjes en kan het beste tot het absolute minimum worden beperkt. Onthoud dat suikerhoudend voedsel meer is dan alleen snoep en chocolade. Suiker zit ook in witbrood, pastasaus, sommige soorten pindakaas, appelmoes en yoghurt. Etiketten lezen en weten hoeveel suiker er in je eten zit, is goed voor je tanden en tandvlees. Als je een zoetekauw bent, zijn deze suikervrije CariFree lollies een lekkere en gezonde optie.

Koud eten en drinken kan ook lastig zijn. Omdat parodontitis de zenuwen in uw tanden en tandvlees aantast, kunnen koude voorwerpen ongemak en pijn veroorzaken.

Voedingsmiddelen die u kunt eten met parodontitis

Het goede nieuws is dat er voedingsmiddelen zijn die tandbederf voorkomen en de algehele mondgezondheid verbeteren. Voedingsmiddelen die kunnen helpen, zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, zoals noten, zaden en vette vis zoals zalm. Omega-3 vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen die het immuunsysteem ten goede komen.

Groene thee is ook gunstig vanwege de hoge hoeveelheid catechinen, die een essentiële voedingsstof zijn voor de bestrijding van tandvleesaandoeningen. Cacao is ook rijk aan catechines, maar het is het beste om 70% of rauwe chocolade te eten om een ​​hoog suikergehalte te vermijden.

Vitamine C bestrijdt ook tandvleesaandoeningen, en rode en groene paprika’s zijn hier een belangrijke bron van. Slechts één kopje rode peper geeft u 300 procent van uw dagelijkse vitamine C-inname.

Vooruitgang met parodontitis

Als u vermoedt dat u parodontitis heeft, is het belangrijk dat u naar uw tandarts gaat voor onderzoek en een goede behandeling. Als u al bent behandeld en gediagnosticeerd, kunnen uw voedingskeuzes u op weg helpen naar herstel. Bij parodontitis zal het kennen van voedsel dat u moet vermijden een grote hulp zijn bij het herstel. Door voedsel te eten dat je tanden en tandvlees ondersteunt, samen met goed poetsen en flossen, ben je binnen de kortste keren weer gezond. Vergeet niet om belangrijke veranderingen in uw dieet met uw arts te bespreken en om goed voor uw mond te blijven zorgen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Bertpauli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart