180° verschuiving: hoe controleer je of je op de hoogte bent van tandheelkundige trends?

In deze steeds veranderende wereld is het geen sinecure om op de hoogte te blijven van de laatste technologische trends. Als tandartsen moeten we innovatieve manieren vinden om de patiëntenstroom en de inkomsten te verbeteren, terwijl we onze tijd moeten verdelen tussen patiëntenzorg, praktijkbeheer en voortgezette professionele educatie. Hoewel het misschien overweldigend lijkt om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische trends in de tandheelkundige industrie, is het noodzakelijk om de juiste technologie te vinden om uw praktijk een boost te geven in een zeer competitieve omgeving.

Dus, hoe kunt u controleren of uw praktijk aansluit bij de laatste trends? Dit artikel zal je helpen. Hier zijn de vier belangrijkste trends die u kunnen helpen analyseren of uw praktijk op de hoogte is van de nieuwste trends in de tandheelkundige sector.

 • Benut jij de kracht van sociale media?

In de voorgaande jaren vertrouwden klanten op mond-tot-mondreclame om tandartspraktijken te kiezen. Vandaag hebben we sociale media en online praktijkrecensies! Volgens statistieken, 89% van de klanten koopt pas iets als ze de reviews hebben gelezen. Evenzo bezoeken klanten niet graag een bedrijf met een algemene beoordeling van minder dan 4 sterren.

Bovendien hebben sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter het gemakkelijk gemaakt om informatie en patiëntbeoordelingen van een tandartspraktijk te vinden, zelfs voordat iemand deze fysiek bezoekt. Als je geen sterke online aanwezigheid hebt, mis je nu al de kans om je bedrijf te laten groeien!

 • 3D-print- en freesmachines

Patiënten streven naar onmiddellijke resultaten, hoe complex hun probleem ook is. Chairside 3D-print- en freesmachines worden nu een norm in de tandheelkundige industrie. Dankzij deze technologie vervaardigen tandartsen in enkele minuten esthetisch aantrekkelijke en vormstabiele porseleinen veneers of kronen, waardoor implantaten en glimlach make-overs een realiteit. Investeren in een 3D-printer of een freesmachine is niet langer alleen een “fancy trend”; het wordt tegenwoordig steeds meer een noodzaak.

 • Praktijkbeheersoftware

Een goede praktijkbeheersoftware doet veel meer dan alleen uw administratie en financiën beheren. Met moderne praktijkbeheersoftware kunt u nu uw inventaris bijhouden, naadloos communiceren met leveranciers, patiëntafspraken maken en opnieuw plannen, en u kunt de medische dossiers van uw patiënten overal bekijken en delen, met alleen een handtelefoon of tablet. De software stuurt zelfs herinneringen naar de patiënten met betrekking tot hun afspraken, zodat ze een nieuwe afspraak kunnen aanvragen zonder te hoeven bellen of een e-mail te sturen. Dus als u op de hoogte wilt blijven van de nieuwste trends in de tandheelkunde, is het installeren van moderne praktijkbeheersoftware essentieel.

 • De juiste producten kopen

Aangezien steeds meer tandartsen op digitale technologieën vertrouwen, kan investeren in de juiste digitale technologie uw praktijk op vele manieren helpen groeien. In een enquête van de tandartsen zei 53% van hen dat ze meer dan 10% van hun jaarlijkse praktijkbudget investeren in het kopen van de nieuwste technologie. Van hen had 65% geïnvesteerd in digitale sensoren, terwijl anderen lasers kochten (39%), cone-beam CT (CBCT) beeldvorming (17%) en intraorale scanning (28%). Het kan een goed idee zijn om in deze producten te investeren om uw productiviteit en praktijksucces te verbeteren.

Een succesvolle tandarts zijn vereist meer dan alleen klinische vaardigheden. Momenteel zijn er meer dan 28.856 tandheelkundige instellingen in heel Canada, met een totale marktwaarde van meer dan $ 17 miljard. In het huidige concurrerende scenario van de tandheelkundige industrie moeten tandartsen deskundige managers en zakenmensen zijn om ervoor te zorgen dat ze een winstgevende en gerenommeerde tandartspraktijk hebben. Een van de manieren om dat te doen, is door uzelf op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen in uw vakgebied, en nog belangrijker: alleen te investeren in diegene die gunstig zijn voor uw bedrijf.


Over de auteur

Dr. Mehmood Asghar is een tandarts, een opvoeder en een onderzoeker in tandheelkundige biomaterialen. Hij werkt momenteel als assistent-professor in tandheelkundige biomaterialen aan de National University of Medical Sciences, Pakistan, naast het nastreven van een Ph.D. in tandheelkundige biomaterialen. Naast zijn professionele activiteiten houdt Dr. Asghar van lezen, schrijven en sporten.


VERWANT ARTIKEL: Online trends die schadelijk zijn voor de mondgezondheid

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Bertpauli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart