Suiker en gaatjes: hoe uw dieet uw tanden beïnvloedt

Gaatjes zijn een van de meest frustrerende tandheelkundige problemen om aan te pakken. Gelukkig is cariës te voorkomen met goede hygiëne en enkele tips voor gezonde voeding. Door deze richtlijnen met betrekking tot suiker en gaatjes te volgen, kunt u het risico op tandbederf effectief verminderen.

Suiker en gaatjes

Tijdens onze allereerste tandartsbezoeken als kinderen worden we gewaarschuwd voor de effecten van suiker op onze tanden. Het vermijden van suiker zou een gezonde, gelukkige en holtevrije mond opleveren. Hoewel dit deel uitmaakt van het gezond houden van onze tanden, zijn er ook andere factoren.

Elke keer dat we eten of drinken, veranderen we de pH-balans in onze mond. Als we iets anders binnenkrijgen dan water, veroorzaken we een kettingreactie. Onze mond wordt zuur en onze orale pH daalt. Wanneer we op ons voedsel kauwen, begint ons spijsverteringsproces. De zuren die afbreken wat we eten en drinken, kunnen ook mineralen uit ons tandglazuur oplossen. De pH in onze mond bepaalt wat voor soort dingen daar kunnen gedijen. Net als in een tuin waar je voedsel probeert te verbouwen en onkruid probeert te wieden, is er een balans nodig. Een hogere pH betekent microben die over het algemeen gezond zijn voor onze tanden, en een lage pH creëert bacteriën en microben die meestal gaatjes veroorzaken. Wat we eten is slechts een deel van de puzzel; hoe we eten is ook een factor.

Het beste dieet om gaatjes te voorkomen

Het eten van suiker is zeker een boosdoener bij het beschadigen van onze tanden, maar wat zijn de andere problemen? Je realiseert je misschien niet dat het niet alleen is wat je eet, maar ook hoe je het eet. Het kan zijn dat je niet veel suiker eet. In feite heb je misschien een heel gezond dieet, maar snack je de hele dag. Als je non-stop gezonde tussendoortjes eet, is het voor je mond lastig om een ​​hoge pH-balans te behouden. Als we de hele dag aan dingen knabbelen, laten we ons orale biosysteem harder werken. Speeksel is ontworpen om uw orale pH te verhogen na het eten of drinken. Terwijl u eet of drinkt, daalt uw orale pH en als u voortdurend eet en drinkt, heeft uw speeksel niet genoeg tijd om zijn werk te doen. Het constant voeden van de biofilm zorgt voor te veel zure tijd in de mond, wat kan leiden tot mineraalverlies, ongezonde overgroei van microben en gaatjes. Als u afzonderlijke maaltijden kunt eten en tussendoortjes kunt minimaliseren, zal uw mond het gemakkelijker hebben om gezond te blijven.

Voor dranken gelden dezelfde regels. Suikerhoudende dranken kunnen schade veroorzaken, maar dat geldt ook voor light frisdranken en thee en koffie. In feite zal alles behalve gewoon water de pH-balans in uw mond veranderen. Koolzuurhoudende frisdranken zijn vooral lastig omdat de carbonatatie een zwak carbolzuur veroorzaakt, dat schadelijk is. Koffie is van zichzelf ook behoorlijk zuur. Andere dranken dan water moeten ook worden geminimaliseerd en geobserveerd.

Wat als je vaker moet eten?

Sommige gezondheidsproblemen vereisen vaker eten – dus wat dan? Gelukkig zijn er manieren om schade te beperken en je pH te verlagen. CariFree Gel heeft gepatenteerde pH-technologie om niet alleen de pH te neutraliseren, maar ook om bederf veroorzakende zuren te neutraliseren. Het helpt gaatjes te voorkomen en bevat ook fluoride voor remineralisatie. Suiker en gaatjes zijn met elkaar verbonden, maar het is niet zo eenvoudig als de meeste mensen denken. Om gaatjes te voorkomen, geeft dagelijks poetsen, flossen en spoelen uw mond de beste kans om gezond en gaatjesvrij te blijven. Als je over het algemeen gezond eet en je mond pauzes kunt geven om zichzelf gedurende de dag weer in balans te brengen, zal het nog gemakkelijker zijn om te werken.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Bertpauli
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart